”Grønt samarbeid” er et begrep som blant annet blir brukt i Bergen kommune for å beskrive samarbeids-avtaler mellom gårdsbruk og ulike kommunale etater innen opplærings-, helse- og sosialsektoren. Selsvik gård ble kjøpt med tanke på å opprette slikt samarbeid med kommunen og eventuelt andre aktuelle partnere.
I 2000 innledet Selsvik et samarbeid med Fana bydel. Bydelen ble invitert til å definere sine behov tidlig i prosessen, og gruppetilbud ble igangsatt for både yngre og eldre brukere. Les mer om erfaringene fra samarbeidet med Fana bydel her.
I dag fokuserer vi ved Selsvik gård hovedsakelig på å nå ut til barn fra 8-13 år som har behov for et annerledes tilbud. Vi ønsker å gi disse barna gode og trygge opplevelser knyttet til samvær med dyr og aktiviteter på gården. Gjennom egne ansvarsområder som dyrestell og matlaging opplever barna at det er behov for dem og at de selv kan mestre viktige oppgaver. Vi satser på å la grupper på opptil fem barn besøke gården om gangen for å sikre trygge rammer og god oppfølging av hver enkelt. Ulike grupper av barn blir tilbudt spesielt tilpassede opplegg. For eksempel har vi om lørdagene hatt et eget ridetilbud for ungdom med fysiske og psykiske handikap.
«Inn på tunet» er et begrep og en logo som ble innført av landbruksdepartementet i 2001 for å få en fellesbetegnelse på alle de ulike gårdstilbudene og avtalene som finnes i Norge.
«Inn på tunet» tar sikte på å bli et nasjonalt knutepunkt som fanger opp det som skjer på området.